Krzysztof Kowalewski

  • Data urodzenia: 20.03.1937
  • Znak ziodiaku: Baran
  • Wiek: 82 lat

Biografia:

Filmografia:

Ja i mój tata (2017)

Listy do M. 3 (2017)

Daleko od noszy. Reanimacja (2017)

Gimbaza - czyli gimby nie znajo (2015)

Daleko od noszy 2 (2010)

Złoty środek (2009)

Mniejsze zło (2009)

Serce na dłoni (2008)

Ryś (2007)

Ja wam pokażę! (2007)

Dublerzy (2006)

Ja wam pokażę! (2006)

Marysia i Dzidek (2006)

Dublerzy (2006)

Nigdy w życiu! (2004)

Bao-Bab, czyli zielono mi (2003)

Ubu król (2003)

Daleko od noszy (2003)

Kariera Nikosia Dyzmy (2002)

Król przedmieścia (2002)

Jest sprawa... (2002)

W pustyni i w puszczy (2001)

Garderoba damska (2001)

Graczykowie, czyli Buła i spóła (2001)

Szpital na perypetiach (2001)

W pustyni i w puszczy (2001)

Skarb sekretarza (2000)

Adam i Ewa (2000)

Ogniem i mieczem (2000)

O czym szumią kierpce (2000)

Ogniem i mieczem (1999)

Operacja "Koza" (1999)

Wszyscy moi bliscy (1999)

Wszystkie pieniądze świata (1999)

Palce lizać (1999)

Lot 001 (1999)

Spona (1998)

Złoto dezerterów (1998)

Siedlisko (1998)

Musisz żyć (1997)

Sposób na Alcybiadesa (1997)

Pokój 107 (1997)

Rodziców nie ma w domu (1997)

Nocne graffiti (1996)

Awantura o Basię (1996)

Maszyna zmian. Nowe przygody (1996)

Awantura o Basię (1995)

Horror w Wesołych Bagniskach (1995)

Nic śmiesznego (1995)

Panna z mokrą głową (1994)

Panna z mokrą głową (1994)

Człowiek z... (1993)

1968. Szczęśliwego Nowego Roku (1992)

Rozmowy kontrolowane (1991)

Życie za życie. Maksymilian Kolbe (1991)

Dzieci wojny (1991)

Kuchnia polska (1991)

Panny i wdowy (1991)

Panny i wdowy (1991)

Domena władzy (1990)

Janka (1990)

Co lubią tygrysy (1989)

Goryl, czyli ostatnie zadanie... (1989)

Janka (1989)

Męskie sprawy (1988)

Nowy Jork, czwarta rano (1988)

Cesarskie cięcie (1987)

Misja specjalna (1987)

Komediantka (1987)

Komediantka (1986)

Kurs na lewo (1986)

Zmiennicy (1986)

Klementynka i Klemens - gęsi z Doliny Młynów (1986)

C.K. Dezerterzy (1985)

Jezioro Bodeńskie (1985)

Pewnego letniego dnia (1985)

Rośliny trujące (1985)

Urwisy z Doliny Młynów (1985)

Miłość z listy przebojów (1984)

Zabawa w chowanego (1984)

Lata dwudzieste... lata trzydzieste (1983)

Wielki statysta (1983)

Jeśli się odnajdziemy (1982)

Wyjście awaryjne (1982)

Miłość ci wszystko wybaczy (1981)

Wielka majówka (1981)

Miś (1980)

Rodzina Leśniewskich (1980)

Kung-Fu (1979)

Skradziona kolekcja (1979)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979)

Wściekły (1979)

Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz (1978)

Rodzina Leśniewskich (1978)

Brunet wieczorową porą (1976)

Czy jest tu panna na wydaniu (1976)

Złota kaczka (1976)

Wakacje (1976)

Szaleństwo Majki Skowron (1976)

Grzech Antoniego Grudy (1975)

Trzecia granica (1975)

Gniazdo (1974)

Koniec wakacji (1974)

Nie ma róży bez ognia (1974)

Potop (1974)

Urodziny Matyldy (1974)

Łukasz (1974)

Gra (1974)

Godzina szczytu (1973)

Sekret (1973)

Znak (1973)

Wielka miłość Balzaka (1973)

Stawiam na Tolka Banana (1973)

Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych (1972)

Uciec jak najbliżej (1972)

Z tamtej strony tęczy (1972)

Poślizg (1972)

Zapalniczka (1970)

Kolumbowie (1970)

Spacer (1970)

Urząd (1969)

Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię (1969)

Marysia i Napoleon (1966)

Miejsce dla jednego (1965)

Pingwin (1964)

Zbrodniarz i panna (1963)

Dwaj panowie "N" (1961)

Kwiecień (1961)

Krzyżacy (1960)

Auta 3 (2017)

Bociany (2016)

Rio 2 (2014)

Siedmiu krasnoludków ratuje Śpiącą Królewnę (2014)

Ratujmy Mikołaja! (2013)

Gdzie jest Gwiazdka? (2012)

LittleBigPlanet 2 (2011)

Rio (2011)

Auta 2 (2011)

The Elder Scrolls V: Skyrim (2011)

Esterhazy (2009)

Ciekawski George 2 (2009)

Piorun (2008)

Opowieści na dobranoc (2008)

Lato Muminków (2008)

Podróże na burzowej chmurze (2008)

Stitch! (2008)

Ratatuj (2007)

Lissi na lodzie (2007)

Alter ego (2007)

Assassin's Creed (2007)

Auta (2006)

Skok przez płot (2006)

Stefan Malutki (2006)

Magiczna kostka (2006)

Gdzie jest Nowy Rok? (2006)

Neverwinter Nights 2 (2006)

Leroy & Stitch (2006)

Zebra z klasą (2005)

Szeregowiec Dolot (2005)

Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha (2005)

Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa (2005)

Big Bang! ... jak powstał kapitalizm bez kapitału (2005)

Słoneczne Miasteczko (2005)

Oliver Twist (2005)

Pamiętnik księżniczki 2: Królewskie zaręczyny (2004)

Piraci: Przekleństwo Tortugi (2004)

Nawiedzony dwór (2003)

Lilo i Stich (2003)

Fenimore Fillmore: The Westerner (2003)

Stich! Misja (2003)

Lilo i Stich (2002)

Smocze wzgórze (2002)

Odwrócona góra albo film pod strasznym tytułem (2000)

Tarzan (1999)

Airline Tycoon (1999)

Całe zdanie nieboszczyka (1999)

Królowie nocy czyli od "Paradisu" do "Domu chłopa" (1998)

Wrota Baldura (1998)

Sceny z życia smoków (1994)

Wallace & Gromit: Wściekłe gacie (1993)

Film pod strasznym tytułem (1992)

Fortele Jonatana Koota (1980)

Deja vu czyli skąd my to znamy (1977)

Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków (1937)

Prawo Agaty (2012)

Piąty stadion (2012)

Synowie (2009)

39 i pół (2008)

Złomka bujdy na resorach (2008)

Apetyt na miłość (2006)

Niania (2005)

Rodzinka (2003)

Graczykowie (1999)

Na dobre i na złe (1999)

Boża podszewka (1997)

Bar "Atlantic" (1996)

Bank nie z tej ziemi (1993)

07 zgłoś się (1976)

Polskie drogi (1976)

Czterdziestolatek (1974)

Szymon Majewski Show (2005)

Kuba Wojewódzki (2002)

Bareizm (1997)

Tym bardziej (1997)

Pan profesor (1959)

Galeria: