Jerzy Turek

  • Data urodzenia: 17.01.1934
  • Znak ziodiaku: Wodnik
  • Wiek: 85 lat

Biografia:

Filmografia:

Ryś (2007)

As (2002)

Wszystkie pieniądze świata (1999)

Gwiazdka w Złotopolicach (1999)

Romantyczne podróże do Polski (1998)

Złotopolscy (1997)

Pokój 107 (1997)

Aby do świtu (1992)

Rozmowy kontrolowane (1991)

Szwedzi w Warszawie (1991)

Galimatias, czyli kogel-mogel II (1989)

Goryl, czyli ostatnie zadanie... (1989)

Janka (1989)

Paziowie (1989)

Kogel-mogel (1988)

I skrzypce przestały grać (1988)

Złodziej (1988)

Dekalog X (1988)

Pożegnanie cesarzy (1988)

Jedenaste przykazanie (1987)

Ballada o Januszku (1987)

Opowieść Harleya (1987)

Dłużnicy śmierci (1985)

Żuraw i czapla (1985)

Trzy młyny (1984)

Lato leśnych ludzi (1984)

Wierna rzeka (1983)

Alternatywy 4 (1983)

Popielec (1982)

Polonia Restituta (1982)

Yokohama (1981)

Miś (1980)

Droga (1980)

Dziewczyna i chłopak (1980)

Polonia Restituta (1980)

W słońcu i w deszczu (1979)

Doktor Murek (1979)

Koty to dranie (1978)

Samosierra 1808 (1978)

Ślad na ziemi (1978)

Palace Hotel (1977)

Żołnierze wolności (1977)

Dziewczyna i chłopak (1977)

Lalka (1977)

Hasło (1976)

Partita na instrument drewniany (1975)

Niespotykanie spokojny człowiek (1975)

Nie ma mocnych (1974)

Awans (1974)

Janosik (1974)

Karuzela (1974)

Droga (1973)

Kaprysy Łazarza (1972)

Podróż za jeden uśmiech (1972)

Zniszczyć pirata (1972)

Milion za Laurę (1971)

Nie lubię poniedziałku (1971)

Podróż za jeden uśmiech (1971)

Legenda (1970)

Prawdzie w oczy (1970)

Epilog norymberski (1970)

Hydrozagadka (1970)

Wakacje z duchami (1970)

Dzień oczyszczenia (1969)

Rzeczpospolita babska (1969)

Do przerwy 0:1 (1969)

Planeta Ziemia (1968)

Ja gorę! (1967)

Paryż - Warszawa bez wizy (1967)

Bariera (1966)

Ktokolwiek wie... (1966)

Mocne uderzenie (1966)

Piekło i niebo (1966)

Czterej pancerni i pies (1966)

Niekochana (1965)

Wyspa złoczyńców (1965)

Zawsze w niedziele (1965)

Powrót doktora von Kniprode (1965)

Piwo (1965)

Podziemny front (1965)

Kapitan Sowa na tropie (1965)

Markiza de Pompadour (1965)

Trzy kroki po ziemi (1965)

Agnieszka 46 (1964)

Barbara i Jan (1964)

Gdzie jest generał... (1963)

Daleka jest droga (1963)

Liczę na wasze grzechy (1963)

Smarkula (1963)

Troje i las (1962)

Kwiecień (1961)

Ludzie z pociągu (1961)

Tarpany (1961)

Złoto (1961)

Krzyż walecznych (1958)

Eroica (1957)

Egzamin z życia (2005)

Sukces... (1995)

Bank nie z tej ziemi (1993)

Dom (1980)

Czterdziestolatek (1974)

Janosik (1973)

Czarne chmury (1973)

Bareizm (1997)

Wkrótce nadejdzie wiosna (1967)

Galeria: