Zbigniew Buczkowski

  • Data urodzenia: 20.03.1951
  • Znak ziodiaku: Baran
  • Wiek: 67 lat

Biografia:

Filmografia:

Lombard. Życie pod zastaw (2017)

Ostatni klaps (2015)

Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy (2015)

Córki dancingu (2015)

Wyjazd integracyjny (2011)

Pogodni (2011)

Barwy szczęścia (2007)

Wszyscy jesteśmy Chrystusami (2006)

Lawstorant (2005)

Po sezonie (2005)

Cudownie ocalony (2004)

Rób swoje, ryzyko jest twoje (2002)

Dzień świra (2002)

Tryumf pana Kleksa (2001)

Graczykowie, czyli Buła i spóła (2001)

Córa Marnotrawna (2001)

Noc świętego Mikołaja (2000)

Ajlawju (1999)

Graczykowie (1999)

Święta wojna (1999)

Złoto dezerterów (1998)

Pokój 107 (1997)

Nocne graffiti (1996)

Złote runo (1996)

Dzieje mistrza Twardowskiego (1995)

Nic śmiesznego (1995)

Zdrada (1995)

Szczur (1994)

Jest jak jest (1994)

Komedia małżeńska (1993)

Piękna warszawianka (1993)

Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza (1993)

Uprowadzenie Agaty (1993)

Człowiek z... (1993)

Jacek (1993)

Czy ktoś mnie kocha w tym domu? (1992)

Kawalerskie życie na obczyźnie (1992)

Wielka wsypa (1992)

Zwolnieni z życia (1992)

Rozmowy kontrolowane (1991)

Głos (1991)

Przeklęta Ameryka (1991)

Kanalia (1990)

Kramarz (1990)

Ucieczka z kina "Wolność" (1990)

Zabić na końcu (1990)

Świnka (1990)

Świnka (1990)

Janka (1990)

Co lubią tygrysy (1989)

Galimatias, czyli kogel-mogel II (1989)

Po własnym pogrzebie (1989)

Porno (1989)

Powrót wabiszczura (1989)

Ring (1989)

Virtuti (1989)

Janka (1989)

Oszołomienie (1988)

Pan Kleks w kosmosie (1988)

Zakole (1988)

Zmowa (1988)

Akwen Eldorado (1988)

Mistrz i Małgorzata (1988)

Pogranicze w ogniu (1988)

Banda Rudego Pająka (1988)

Jedenaste przykazanie (1987)

Misja specjalna (1987)

Polska historia kina (1987)

Rajski ptak (1987)

Sonata marymoncka (1987)

Zabij mnie glino (1987)

Śmieciarz (1987)

Śmierć Johna L. (1987)

Trójkąt Bermudzki (1987)

Cesarskie cięcie (1987)

Kredą rysowane (1987)

Epizod Berlin - West (1986)

Kurs na lewo (1986)

Rykowisko (1986)

Życie wewnętrzne (1986)

Ostatni dzwonek (1986)

Dłużnicy śmierci (1985)

Greta (1985)

Kronika wypadków miłosnych (1985)

Lustro (1985)

Menedżer (1985)

Mrzonka (1985)

Pan W. (1985)

Podróże Pana Kleksa (1985)

Rośliny trujące (1985)

Urwisy z Doliny Młynów (1985)

Temida (1985)

Alabama (1984)

Baryton (1984)

Porcelana w składzie słonia (1984)

Romans z intruzem (1984)

Smażalnia story (1984)

To tylko Rock (1984)

Siedem życzeń (1984)

Lato leśnych ludzi (1984)

Dolina szczęścia (1983)

Kasztelanka (1983)

Piętno (1983)

Planeta krawiec (1983)

Szczęśliwy brzeg (1983)

Szkatułka z Hongkongu (1983)

UFO (1983)

Wierna rzeka (1983)

Akademia pana Kleksa (1983)

Na odsiecz Wiedniowi (1983)

Sny i marzenia (1983)

Alternatywy 4 (1983)

Adopcja (1983)

Karate po polsku (1982)

Klakier (1982)

Matka Królów (1982)

Niech cię odleci mara (1982)

Pajęczyna (1982)

Prognoza pogody (1982)

Smak czekolady (1982)

Słona róża (1982)

Wyjście awaryjne (1982)

Śpiewy po rosie (1982)

Odlot (1982)

Amnestia (1981)

Człowiek z żelaza (1981)

Dziecinne pytania (1981)

Karabiny (1981)

Pogotowie przyjedzie (1981)

Przypadki Piotra S. (1981)

Spokojne lata (1981)

Wielka majówka (1981)

Wojna światów - następne stulecie (1981)

Yokohama (1981)

Białe tango (1981)

Bajki na dobranoc (1980)

Grzechy dzieciństwa (1980)

Lęk przestrzeni (1980)

Miś (1980)

Wizja lokalna 1901 (1980)

Dom (1980)

Droga (1980)

Powstanie Listopadowe 1830-1831 (1980)

W biały dzień (1980)

Prom do Szwecji (1979)

Skradziona kolekcja (1979)

Wściekły (1979)

Przyjaciele (1979)

Gazda z Diabelnej (1979)

Golem (1979)

Terrarium (1979)

Nauka latania (1978)

Ślad na ziemi (1978)

Pokój z widokiem na morze (1977)

Rebus (1977)

Układ krążenia (1977)

Czy jest tu panna na wydaniu (1976)

Przepraszam, czy tu biją? (1976)

Daleko od szosy (1976)

Mała sprawa (1975)

Nałóg (1975)

Dostojeństwo rodzinnego domu (1975)

Głowy pełne gwiazd (1974)

Hubal (1973)

Pies (1973)

Dziewczyny do wzięcia (1972)

Dwoje we troje (2016)

Na noże (2016)

Piąty stadion (2012)

39 i pół (2008)

Ja wam pokażę! (2007)

Mamuśki (2007)

Hela w opałach (2006)

My Baby (2006)

Świat według Kiepskich (1999)

Lokatorzy (1999)

13 Posterunek (1997)

Czterdziestolatek. Dwadzieścia lat później (1993)

W labiryncie (1988)

Sherlock Holmes i doktor Watson (1979)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979)

Tajemnica Enigmy (1979)

07 zgłoś się (1976)

Polskie drogi (1976)

Tryumf pana Kleksa (2001)

Pułapka (1997)

Słoneczny zegar (1997)

Cesarskie cięcie (1987)

Gwiezdny pył (1982)

Ćma (1980)

Wściekły (1979)

Blisko, coraz bliżej (1982)

Bez pieniędzy czyli 24 godziny z życia Jana Himilsbacha (1984)

Galeria: