Ryszard Kotys

  • Data urodzenia: 20.03.1932
  • Znak ziodiaku: Baran
  • Wiek: 86 lat

Biografia:

Filmografia:

Bogowie (2014)

Tajemnica Westerplatte (2013)

Erratum (2010)

Handlarz cudów (2009)

Bao-Bab, czyli zielono mi (2003)

Wiedźmin (2001)

Eukaliptus (2001)

Sezon na leszcza (2000)

O czym szumią kierpce (2000)

Czy można się przysiąść (1999)

Świat według Kiepskich (1999)

Dzieje mistrza Twardowskiego (1995)

Kamień na kamieniu (1995)

Przed zmierzchem (1995)

Fałszywy autostop (1995)

Przeleciała mucha (1995)

I kwiatki też (1995)

Psy II: Ostatnia krew (1994)

Dwa księżyce (1993)

Kraj świata (1993)

Przypadek Pekosińskiego (1993)

Tu stoję... (1993)

Wiktor's (1993)

Kawalerskie życie na obczyźnie (1992)

Rozmowy kontrolowane (1991)

V. I. P. (1991)

Życie za życie. Maksymilian Kolbe (1991)

Dzieci wojny (1991)

Panny i wdowy (1991)

Kanalia (1990)

Kramarz (1990)

Świnka (1990)

Powrót wilczycy (1990)

Seszele (1990)

Tajemnica puszczy (1990)

Zabić na końcu (1990)

Zakład (1990)

Świnka (1990)

Deja vu (1989)

Gdańsk 39 (1989)

Konsul (1989)

Po upadku (1989)

Powrót wabiszczura (1989)

Ring (1989)

Stan strachu (1989)

Światło odbite (1989)

Kogel-mogel (1988)

Przeprawa (1988)

Złodziej (1988)

Łabędzi śpiew (1988)

Akwen Eldorado (1988)

Dotknięci (1988)

Koniec (1988)

Dzikun (1987)

Kingsajz (1987)

Opowieść Harleya (1987)

Sonata marymoncka (1987)

Ballada o Januszku (1987)

Ucieczka z miejsc ukochanych (1987)

Trójkąt Bermudzki (1987)

Bohater roku (1986)

Czarne stopy (1986)

Kolega Pana Boga (1986)

Pogrzeb lwa (1986)

Prywatne śledztwo (1986)

Rykowisko (1986)

Złoty pociąg (1986)

Ostatni dzwonek (1986)

List gończy (1985)

Och, Karol (1985)

Okruchy wojny (1985)

Sam pośród swoich (1985)

Sezon na bażanty (1985)

Tate (1985)

Nie bój się (1985)

Humaniora (1985)

Schody (1985)

Zenona Z. Przypadki (1985)

O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji (1984)

Pan na Żuławach (1984)

Romans z intruzem (1984)

To tylko Rock (1984)

Vabank II, czyli riposta (1984)

Wszystko powiem Lilce! (1984)

Rycerze i rabusie (1984)

Tysiąc Dziewięćset Czterdziesty Czwarty (1984)

Kuracja (1984)

Co dzień bliżej nieba (1983)

Dzień kolibra (1983)

Lata dwudzieste... lata trzydzieste (1983)

Piętno (1983)

Szkatułka z Hongkongu (1983)

Adopcja (1983)

Niech cię odleci mara (1982)

Wielki Szu (1982)

Popielec (1982)

Wyjście awaryjne (1982)

Wilczyca (1982)

Klakier (1982)

Hotel Polanów i jego goście (1982)

Amnestia (1981)

Dreszcze (1981)

Kobieta samotna (1981)

Vabank (1981)

Wielka majówka (1981)

Wielki bieg (1981)

Wolny strzelec (1981)

On, ona, oni (1981)

Olimpiada 40 (1980)

Panienki (1980)

Przed odlotem (1980)

Ballada o Januszku (1980)

Biała gorączka (1979)

Lekcja martwego języka (1979)

Ojciec królowej (1979)

Operacja Himmler (1979)

W słońcu i w deszczu (1979)

Golem (1979)

Bezpośrednie połączenie (1979)

Przyjaciele (1979)

Wolne chwile (1979)

Aktorzy prowincjonalni (1978)

Szpital Przemienienia (1978)

Ślad na ziemi (1978)

Pokój z widokiem na morze (1977)

Wesołych świąt (1977)

Wodzirej (1977)

Wolna sobota (1977)

Niedzielne dzieci (1976)

Strach (1975)

Trzecia granica (1975)

Opowieść w czerwieni (1974)

Nagrody i odznaczenia (1973)

Stracona noc (1973)

Zasieki (1973)

Droga (1973)

Fortuna (1972)

Uciec jak najbliżej (1972)

Bolesław Śmiały (1971)

Nos (1971)

Pierwsza miłość (1971)

Piżama (1971)

Trąd (1971)

Wezwanie (1971)

Zaraza (1971)

Czerwone i złote (1969)

Jarzębina czerwona (1969)

Ostatni świadek (1969)

Tylko umarły odpowie (1969)

Znaki na drodze (1969)

Lalka (1968)

Molo (1968)

Wilcze echa (1968)

Morderca zostawia ślad (1967)

Poczmistrz (1967)

Sami swoi (1967)

Skok (1967)

Bumerang (1966)

Ściana czarownic (1966)

Katastrofa (1965)

Potem nastąpi cisza (1965)

Sobótki (1965)

Agnieszka 46 (1964)

Panienka z okienka (1964)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964)

"Awatar" czyli zamiana dusz (1964)

Dziewczyna z dobrego domu (1962)

Na białym szlaku (1962)

Milczące ślady (1961)

Dwoje z wielkiej rzeki (1958)

Pigułki dla Aurelii (1958)

Zemsta (1956)

Trzy starty (1955)

Pokolenie (1954)

Ekipa (2007)

Hela w opałach (2006)

Niania (2005)

Wiedźmin (2002)

Sukces... (1995)

Jest jak jest (1994)

Pogranicze w ogniu (1988)

Przyłbice i kaptury (1985)

Dom (1980)

Znaki szczególne (1976)

Stawka większa niż życie (1967)

Czterej pancerni i pies (1966)

Dziadek do orzechów (2004)

Kto wierzy w bociany? (1970)

Galeria: