Olgierd Łukaszewicz

  • Data urodzenia: 07.09.1946
  • Znak ziodiaku: Waga
  • Wiek: 73 lat

Biografia:

Filmografia:

Jak pies z kotem (2018)

Wyklęty (2017)

Panie Dulskie (2015)

Sprawiedliwy (2015)

Kamienie na szaniec (2014)

Bunny (2014)

Prometeusz (2014)

Życie na krawędzi. Henryk Sławik - József Antall senior (2014)

Biegnij, chłopcze, biegnij (2013)

Kranz (2013)

W imię... (2013)

Przyjaciółki (2012)

Uwikłanie (2011)

Daas (2011)

Mistyfikacja (2010)

Mała matura 1947 (2010)

1920. Wojna i miłość (2010)

Mała matura 1947 (2010)

Generał Nil (2009)

Miasto z morza (2009)

Miasto z morza (2009)

Kobieta w Berlinie (2008)

Jutro idziemy do kina (2007)

Regina (2007)

Katyń (2007)

Autor wychodzi (2006)

Karol - człowiek, który został papieżem (2005)

Ubu król (2003)

Kariera Nikosia Dyzmy (2002)

Wiedźmin (2001)

Marszałek Piłsudski (2001)

Bajland (2000)

Twarze i maski (2000)

Daleko od okna (2000)

Plebania (2000)

Grzech (2000)

Amok (1998)

Siedlisko (1998)

Sława i chwała (1997)

Awantura o Basię (1996)

Awantura o Basię (1995)

Deborah (1995)

Pokuszenie (1995)

Der Salzbaron (1994)

Jańcio Wodnik (1993)

Król Münsteru (1993)

Nocne ptaki (1992)

Kobieta na wojnie (1991)

Mit den Clowns kamen die Tränen (1990)

Sztuka kochania (1989)

Modrzejewska (1989)

Alchemik (1988)

Alchemik Sendivius (1988)

Dotknięci (1988)

Dekalog II (1988)

Dekalog V (1988)

Kingsajz (1987)

Krótki film o zabijaniu (1987)

Zabij mnie glino (1987)

Magnat (1986)

Rykowisko (1986)

Biała wizytówka (1986)

Borys Godunow (1986)

C.K. Dezerterzy (1985)

Dziewczęta z Nowolipek (1985)

Vonzások és választások (1985)

Widziadło (1984)

Zamiana (1984)

Seksmisja (1983)

Wierna rzeka (1983)

Wir (1983)

Odejście (1983)

Dzwon (1983)

Dolina Issy (1982)

Przesłuchanie (1982)

Wilczyca (1982)

Raport Sonii (1982)

Klejnot wolnego sumienia (1981)

Szarża, czyli przypomnienie kanonu (1981)

Ślepy bokser (1981)

Gorączka (1980)

Głosy (1980)

Lekcja martwego języka (1979)

Operacja Himmler (1979)

Sowizdrzał świętokrzyski (1978)

Układ krążenia (1977)

Lalka (1977)

Jorg Ratgeb, malarz (1977)

Dagny (1976)

Zaklęty dwór (1976)

Dzieje grzechu (1975)

Noce i dnie (1975)

Znikąd donikąd (1975)

Zwycięstwo (1974)

Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy (1973)

Stracona noc (1973)

Zasieki (1973)

Przeprowadzka (1972)

Wesele (1972)

Bicie serca (1971)

Perła w koronie (1971)

Wezwanie (1971)

Brzezina (1970)

Pogoń za Adamem (1970)

Romantyczni (1970)

Sól ziemi czarnej (1969)

Znicz olimpijski (1969)

Dancing w kwaterze Hitlera (1968)

Dzieci z naszej szkoły (1968)

Ant-Man i Osa (2018)

Logan: Wolverine (2017)

Mój przyjaciel smok (2016)

Ant-Man (2015)

Kapitan Ameryka: Zimowy żołnierz (2014)

Frankenweenie (2012)

Węgierskie serce (2012)

Prorok. Ks. Jan Zieja (2010)

Ludzie na torach. Ursus - czerwiec '76 (2010)

Gwiazda Kopernika (2009)

Było sobie miasteczko... (2009)

Karol Stryja. Ślązak, który zdobył świat (2009)

Ventzki. Dzieci sprawców, dzieci ofiar (2009)

Jan Paweł II i prymas Stefan kardynał Wyszyński (2008)

Uncle Bob's Hospital Visit (2008)

W trosce o polską emigrację. Ks. Ignacy Posadzy (2007)

Matki i córki (2007)

Victoria Jerzego Franciszka Kulczyckiego (2007)

Zgoda - miejsce niezgody (2006)

Jan Paweł II (2005)

Jan Paweł II: Nie lękajcie się (2005)

Ostatni świadek (2005)

Wieluń 4.40 (2004)

Nord Ost. Teatr śmierci (2003)

Impuls amerykański. Rzecz o Henryku Sienkiewiczu (2001)

Sąsiedzi (2001)

W pustyni i w puszczy (2001)

Rocky i Łoś Superktoś (2000)

Inspektor Gadżet (1999)

Rudolf czerwononosy Renifer (1998)

Szlachetny dzikus (1998)

Rob Roy (1995)

Gancwol fotograf (1993)

Miłość ci wszystko wybaczy (1981)

Debiut (1979)

Dziewczyna i chłopak (1977)

Aktorzy przyjechali (2010)

Czas honoru (2008)

Doręczyciel (2008)

Ojciec Mateusz (2008)

Pensjonat pod Różą (2004)

Wiedźmin (2002)

Przeprowadzki (2000)

M jak miłość (2000)

Na dobre i na złe (1999)

Królowa Bona (1980)

Noce i dnie (1977)

Zaduszki narodowe 2000. Sybir, ostatnie pożegnanie (2000)

Zaduszki narodowe 2000. Sybir, ostatnie pożegnanie (2000)

Errata do życiorysu. Zdzisław Maklakiewicz (2015)

Zdjęcie od Nasierowskiej, czyli życie wielokrotnie spełnione (2013)

Z Gliwic do Paryża. Wojtek Pszoniak (2010)

Herosi i komedianci (2008)

Agnieszka Holland (2008)

Jerzy Grzegorzewski. Skrywana obecność. (2003)

Dejmek (2002)

Krakowski festiwal Stanisława Wyspiańskiego (2000)

Żywioły Grochowiaka (1995)

Magia Jerzego Nowosielskiego (1970)

Galeria: