Leon Niemczyk

  • Data urodzenia: 15.12.1923
  • Znak ziodiaku: Strzelec
  • Wiek: 95 lat

Biografia:

Filmografia:

Zapach kawy (2008)

Inland Empire (2006)

Szatan z 7 klasy (2006)

Ranczo (2006)

Szatan z siódmej klasy (2006)

Po sezonie (2005)

Stacyjka (2004)

Nienasycenie (2003)

Ubu król (2003)

As (2002)

Wszyscy święci (2002)

E=mc² (2002)

Przedwiośnie (2002)

Listy miłosne (2001)

Raport (2001)

Poranek kojota (2001)

Przedwiośnie (2001)

Chłopaki nie płaczą (2000)

To my (2000)

Zakochani (2000)

Miasteczko (2000)

Odlotowe wakacje (1999)

Patrzę na ciebie, Marysiu (1999)

Na dobre i na złe (1999)

Trędowata (1999)

Gwiazdka w Złotopolicach (1999)

"Pociąg" 40 lat później (1998)

Irytujące buczenie lodówki (1998)

Księga wielkich życzeń (1997)

Pułapka (1997)

Sztos (1997)

Złotopolscy (1997)

Wyspa przy ulicy Ptasiej (1997)

Ekstradycja 2 (1996)

Doktor Semmelweis (1995)

Drzewa (1995)

Dzieje mistrza Twardowskiego (1995)

Dwa światy (1995)

Anioł śmierci (1995)

Matki, żony i kochanki (1995)

Polska śmierć (1994)

Żabi skok (1994)

Fitness Club (1994)

Stella Stellaris (1994)

Panna z mokrą głową (1994)

Europejska noc (1993)

Rozmowa z człowiekiem z szafy (1993)

Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza (1993)

Łowca. Ostatnie starcie (1993)

Kolos (1993)

WOW (1993)

Tu stoję... (1993)

Daens (1992)

Zwolnieni z życia (1992)

Warszawa (1992)

Powodzenia, żołnierzyku (1991)

Rozmowy kontrolowane (1991)

Siwa legenda (1991)

Kuchnia polska (1991)

Das Heimweh des Walerjan Wrobel (1991)

Kuchnia polska (1991)

Kanalia (1990)

Świnka (1990)

Powrót wilczycy (1990)

Seszele (1990)

Zabić na końcu (1990)

Napoleon (1990)

Świnka (1990)

Janka (1990)

Der Streit um des Esels Schatten (1990)

Bal na dworcu w Koluszkach (1989)

Gdańsk 39 (1989)

Gorzka miłość (1989)

Janka (1989)

Konsul (1989)

Oko cyklonu (1989)

Ostatni prom (1989)

Powrót wabiszczura (1989)

Sceny nocne (1989)

Modrzejewska (1989)

Odbicia (1989)

Gorzka miłość (1989)

Alchemik (1988)

Alchemik Sendivius (1988)

Bliskie spotkania z wesołym diabłem (1988)

Gwiazda Piołun (1988)

Kornblumenblau (1988)

Obywatel Piszczyk (1988)

Pan Samochodzik i praskie tajemnice (1988)

Powrót do Polski (1988)

Präriejäger in Mexiko: Benito Juarez (1988)

Wojna i pamięć (1988)

Łabędzi śpiew (1988)

W labiryncie (1988)

Pogranicze w ogniu (1988)

Pan Kleks w kosmosie (1988)

Przyjaciele wesołego diabła (1988)

Szczęściarz (1988)

Klątwa Doliny Węży (1987)

Koniec sezonu na lody (1987)

Między ustami a brzegiem pucharu (1987)

Misja specjalna (1987)

Sonata marymoncka (1987)

Sławna jak Sarajewo (1987)

Łuk Erosa (1987)

Ballada o Januszku (1987)

Trójkąt Bermudzki (1987)

Blask Saksonii i chwała Prus: Z siedmioletniej wojny (1987)

Vera Lenz (1987)

Polowanie na Krola Lira (1987)

Der Bärenhäuter (1986)

Dwie wigilie (1986)

Epizod Berlin - West (1986)

Pierścień i róża (1986)

Republika nadziei (1986)

Złota Mahmudia (1986)

Na kłopoty... Bednarski (1986)

Pierścień i róża (1986)

Pułapka (1986)

Bariery (1985)

C.K. Dezerterzy (1985)

Chrześniak (1985)

Diabelskie szczęście (1985)

Dłużnicy śmierci (1985)

Franziska (1985)

Ga, ga: Chwała bohaterom (1985)

Jesienią o szczęściu (1985)

Klatka (1985)

Menedżer (1985)

Mokry szmal (1985)

Sceny dziecięce z życia prowincji (1985)

Sezon na bażanty (1985)

Wakacje w Amsterdamie (1985)

Podróże Pana Kleksa (1985)

Temida (1985)

Republika Ostrowska (1985)

Przyłbice i kaptury (1985)

Blask Saksonii i chwała Prus: Brühl (1985)

Zastihla mě noc (1985)

Nie bój się (1985)

Fort 13 (1984)

O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji (1984)

Porcelana w składzie słonia (1984)

Przemytnicy (1984)

Remis (1984)

Smażalnia story (1984)

Szaleństwa panny Ewy (1984)

Ultimatum (1984)

Zabicie ciotki (1984)

Fetysz (1984)

Rycerze i rabusie (1984)

Lekarki (1984)

Akademia pana Kleksa (1983)

Fucha (1983)

Kamienne tablice (1983)

Ostrze na ostrze (1983)

Pastorale Heroica (1983)

Piętno (1983)

Planeta krawiec (1983)

Ślady wilczych zębów (1983)

Na odsiecz Wiedniowi (1983)

Szaleństwa panny Ewy (1983)

Za siedmioma morzami... (1982)

Jest mi lekko (1982)

Odwet (1982)

Promień (1982)

Przeklęta ziemia (1982)

Wielki Szu (1982)

Wilczyca (1982)

Wyłap (1982)

Życie Kamila Kuranta (1982)

Hotel Polanów i jego goście (1982)

Popielec (1982)

Gry i zabawy (1982)

Mściciele, obrońcy i rapiery (1982)

Długa jazda do szkoły (1982)

"Anna" i wampir (1981)

Okolice spokojnego morza (1981)

Pogotowie przyjedzie (1981)

Vabank (1981)

Wielki bieg (1981)

Wolny strzelec (1981)

Białe tango (1981)

On, ona, oni (1981)

Aus der Franzosenzeit (1981)

Enklawa (1981)

Cywil (1981)

Czułe miejsca (1980)

Jeśli serce masz bijące (1980)

Krab i Joanna (1980)

Laureat (1980)

Wyrok śmierci (1980)

Archiv des Todes (1980)

Anamnese (1980)

Demokrati (1980)

Młyn Lewina (1980)

Gwiazdy poranne (1979)

Na własną prośbę (1979)

Ojciec królowej (1979)

Placówka (1979)

Porwanie "Savoi" (1979)

Wiśnie (1979)

Gazda z Diabelnej (1979)

Des Drachens grauer Atem (1979)

Buddenbrookowie (1979)

Die Schmuggler von Rajgorod (1979)

Koty to dranie (1978)

Wesela nie będzie (1978)

Brat kata (1978)

Severino (1978)

Ich will euch sehen (1978)

Fleur Lafontaine (1978)

Pięta Achillesa (1978)

Kombinator (1977)

Milioner (1977)

Palace Hotel (1977)

Znak Orła (1977)

Lalka (1977)

Poza układem (1977)

Beethoven (1976)

Bezkresne łąki (1976)

Hasło (1976)

W gwiezdnym pyle (1976)

Karino (1976)

Trini (1976)

Die Schwarze Mühle (1975)

Jej powrót (1975)

Kazimierz Wielki (1975)

Mein blauer Vogel fliegt (1975)

Die Unheilige Sophia (1975)

Suse, liebe Suse (1975)

Podróż (1975)

Potop (1974)

Zapamiętaj imię swoje (1974)

Przypadek martwego mężczyzny (1974)

Visa für Ocantros (1974)

Karino (1974)

List do kuzynki (1974)

Spätsaison (1974)

Poprzez piąty wymiar (1973)

Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy (1973)

Unterm Birnbaum (1973)

Apacze (1973)

Das unsichtbare Visier (1973)

Kopernik (1972)

Kwiat paproci (1972)

Wódz indian Tecumseh (1972)

Klucze (1972)

Vyatarat na pateshestviyata (1972)

Tajemnica Andów (1972)

Es Er, Sie (1972)

Kopernik (1972)

5 i 1/2 bladego Józka (1971)

Pygmalion XII (1971)

Szerokiej drogi, kochanie (1971)

Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (1971)

Zabijcie czarną owcę (1971)

Osobliwy pojedynek (1971)

Czerwona kapela (1971)

Lekcja odwagi (1971)

Liebeserklärung an G.T. (1971)

Pogoń za Adamem (1970)

Raj na ziemi (1970)

Różaniec z granatów (1970)

Twarz anioła (1970)

Aus unserer Zeit (1970)

Folge einem Stern (1970)

Underground (1970)

Sąsiedzi (1969)

Verdacht auf einen Toten (1969)

Czas życia (1969)

Znaki na drodze (1969)

Rendezvous mit Unbekannt (1969)

Hrabina Cosel (1968)

Otello z M-2 (1968)

Ruchome piaski (1968)

Hrabina Cosel (1968)

Zamrożone błyskawice (1967)

Dziadek do orzechów (1967)

Poradnik matrymonialny (1967)

Wenus z Ille (1967)

Człowiek, który zdemoralizował Hadleyburg (1967)

Przeraźliwe łoże (1967)

Bicz Boży (1966)

Cała naprzód (1966)

Chudy i inni (1966)

Don Gabriel (1966)

Powrót na Ziemię (1966)

Zejście do piekła (1966)

Jutro Meksyk (1965)

Katastrofa (1965)

Pierwszy pawilon (1965)

Sposób bycia (1965)

Kapitan Sowa na tropie (1965)

Agnieszka 46 (1964)

Panienka z okienka (1964)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964)

Wieczór (1964)

Ich dzień powszedni (1963)

Pamiętnik pani Hanki (1963)

Yokmok (1963)

Mandrin (1962)

Na białym szlaku (1962)

Dziś w nocy umrze miasto (1961)

Nóż w wodzie (1961)

Odwiedziny prezydenta (1961)

Ludzie (1961)

Ogniomistrz Kaleń (1961)

Krzyżacy (1960)

Szczęściarz Antoni (1960)

Szklana góra (1960)

Przesłuchanie (1960)

Pociąg (1959)

Sygnały (1959)

Ćwiczenie (1959)

Kościół (1959)

Baza ludzi umarłych (1958)

Ósmy dzień tygodnia (1958)

Zadzwońcie do mojej żony (1958)

Król Maciuś I (1957)

Eroica (1957)

Spotkania (1957)

Człowiek na torze (1956)

Nikodem Dyzma (1956)

Godziny nadziei (1955)

Sprawa pilota Maresza (1955)

Zaczarowany rower (1955)

Trzy starty (1955)

Małe nadzieje (1955)

Celuloza (1953)

Niania (2005)

Pierwsza miłość (2004)

Pensjonat pod Różą (2004)

Defekt (2003)

Fala zbrodni (2003)

Król przedmieścia (2002)

13 Posterunek 2 (2000)

Słoneczna włócznia (2000)

Ja, Malinowski (1999)

Lokatorzy (1999)

Policjanci (1999)

Świat według Kiepskich (1999)

Miodowe lata (1998)

Klan (1997)

Awantura o Basię (1996)

Stadtklinik (1993)

Screen One (1985)

Blisko, coraz bliżej (1982)

Życie na gorąco (1978)

07 zgłoś się (1976)

Czterdziestolatek (1974)

Ile jest życia (1974)

Telefon 110 (1971)

Czterej pancerni i pies (1966)

Mamo, czy kury potrafią mówić? (1997)

Niezwykła podróż Baltazara Kobera (1988)

Przyspieszenie (1984)

Rekolekcje (1977)

Skarb trzech łotrów (1972)

Stawka większa niż życie (1967)

Walkower (1965)

Zacne grzechy (1963)

Trzeba głęboko oddychać... (1962)

Kalosze szczęścia (1958)

Żyłem siedemnaście razy (2009)

Między prawdą a wyobraźnią (2007)

Straszny sen Dzidziusia Górkiewicza (1993)

Zbyszek (1969)

Knife in the Water: A Ticket to the West (2003)

Zawodowiec (1993)

Kicz (1976)

Galeria: