Krzysztof Kieślowski

  • Data urodzenia: 27.06.1941
  • Znak ziodiaku: Rak
  • Wiek: 77 lat

Biografia:

Filmografia:

Trzy kolory: Biały (1994)

Trzy kolory: Czerwony (1994)

Trzy kolory: Niebieski (1993)

Podwójne życie Weroniki (1991)

Życie miejskie (1990)

Krótki film o miłości (1988)

Dekalog III (1988)

Dekalog IV (1988)

Dekalog I (1988)

Dekalog II (1988)

Dekalog VII (1988)

Dekalog VIII (1988)

Dekalog IX (1988)

Dekalog X (1988)

Siedem dni w tygodniu (1988)

Dekalog V (1988)

Dekalog VI (1988)

Krótki film o zabijaniu (1987)

Bez końca (1984)

Krótki dzień pracy (1981)

Przypadek (1981)

Gadające głowy (1980)

Dworzec (1980)

Amator (1979)

Siedem kobiet w różnym wieku (1978)

Szpital (1977)

Z punktu widzenia nocnego portiera (1977)

Nie wiem (1977)

Blizna (1976)

Klaps (1976)

Spokój (1976)

Personel (1975)

Życiorys (1975)

Legenda (1975)

Pierwsza miłość (1974)

Prześwietlenie (1974)

Murarz (1973)

Przejście podziemne (1973)

Między Wrocławiem a Zieloną Górą (1972)

Podstawy BHP w kopalni miedzi (1972)

Refren (1972)

Gospodarze (1972)

Przed rajdem (1971)

Robotnicy 1971 - Nic o nas bez nas (1971)

Byłem żołnierzem (1970)

Fabryka (1970)

Z miasta Łodzi (1969)

Zdjęcie (1968)

Koncert życzeń (1967)

Tramwaj (1966)

Urząd (1966)

Uit Zicht (2009)

Piekło (2005)

Niebo (2002)

Duże zwierzę (2000)

100 lat w kinie (1995)

Trzy kolory: Biały (1994)

Trzy kolory: Czerwony (1994)

Trzy kolory: Niebieski (1993)

Podwójne życie Weroniki (1991)

Krótki film o miłości (1988)

Dekalog III (1988)

Dekalog IV (1988)

Dekalog I (1988)

Dekalog II (1988)

Dekalog VII (1988)

Dekalog VIII (1988)

Dekalog IX (1988)

Dekalog X (1988)

Siedem dni w tygodniu (1988)

Dekalog V (1988)

Dekalog VI (1988)

Krótki film o zabijaniu (1987)

Bez końca (1984)

Krótki dzień pracy (1981)

Przypadek (1981)

Gadające głowy (1980)

Dworzec (1980)

Amator (1979)

Siedem kobiet w różnym wieku (1978)

Z punktu widzenia nocnego portiera (1977)

Nie wiem (1977)

Blizna (1976)

Spokój (1976)

Klaps (1976)

Personel (1975)

Życiorys (1975)

Pierwsza miłość (1974)

Przejście podziemne (1973)

Dziecko (1973)

Między Wrocławiem a Zieloną Górą (1972)

Podstawy BHP w kopalni miedzi (1972)

Refren (1972)

Byłem żołnierzem (1970)

Zdjęcie (1968)

Koncert życzeń (1967)

Urząd (1966)

Tramwaj (1966)

Amator (1979)

Spokój (1976)

Tren na śmierć cenzora (1992)

Przepraszam, czy tu biją? (1976)

Niebieskie jak Morze Czarne (1971)

Słońce wschodzi raz na dzień (1967)

Koncert życzeń (1967)

Piekło i niebo (1966)

Don Gabriel (1966)

Twarz (1966)

Still alive. Film o Krzysztofie Kieślowskim (2005)

Kieślowski i jego "Amator" (1999)

A Short Film About Decalogue: An Interview with Krzysztof Kieslowski (1996)

Ostatnie spotkanie z Krzysztofem Kieślowskim (1996)

Krzysztof Kieślowski: I'm So-So... (1995)

Krzysztof Kieslowski: A Masterclass for Young Directors (1995)

Spotkanie z Krzysztofem Kieślowskim (1995)

Kieślowski - Lekcja filmowania (1994)

Struktura człowieka (1989)

Z rzeczywistości (1989)

Cannes, 60 ans d'histoires (2007)

Mój Kieślowski (2005)

Still alive. Film o Krzysztofie Kieślowskim (2005)

Krótki film o Krzysztofie Kieślowskim (1996)

Galeria: