Bronisław Pawlik

  • Data urodzenia: 08.01.1926
  • Znak ziodiaku: Wodnik
  • Wiek: 93 lat

Biografia:

Filmografia:

Wszyscy święci (2002)

Tam, gdzie żyją Eskimosi (2001)

Poznań 56 (1996)

Kamień na kamieniu (1995)

Nic śmiesznego (1995)

Szabla od komendanta (1995)

Goodbye Rockefeller (1993)

Lepiej być piękną i bogatą (1993)

Przypadek Pekosińskiego (1993)

Bank nie z tej ziemi (1993)

Żegnaj Rockefeller (1992)

Niech żyje miłość (1991)

Obywatel świata (1991)

Rozmowy kontrolowane (1991)

Superwizja (1990)

Odbicia (1989)

Po własnym pogrzebie (1989)

Sceny nocne (1989)

Urodzony po raz trzeci (1989)

Modrzejewska (1989)

Kanclerz (1989)

Żelazną ręką (1989)

Męskie sprawy (1988)

Piłkarski poker (1988)

Prywatne niebo (1988)

Spadek (1988)

Łabędzi śpiew (1988)

Dekalog VIII (1988)

Banda Rudego Pająka (1988)

Cesarskie cięcie (1987)

Misja specjalna (1987)

Pantarej (1987)

Sami dla siebie (1987)

Sonata marymoncka (1987)

Tabu (1987)

Śmierć Johna L. (1987)

Ballada o Januszku (1987)

Komediantka (1987)

Komediantka (1986)

Wcześnie urodzony (1986)

Zmiennicy (1986)

Bariery (1985)

Och, Karol (1985)

Sceny dziecięce z życia prowincji (1985)

Spowiedź dziecięcia wieku (1985)

Urwisy z Doliny Młynów (1985)

Zenona Z. Przypadki (1985)

Umarłem, aby żyć (1984)

Siedem życzeń (1984)

Tysiąc Dziewięćset Czterdziesty Czwarty (1984)

Fachowiec (1983)

Kasztelanka (1983)

Marynia (1983)

Thais (1983)

Alternatywy 4 (1983)

Akademia pana Kleksa (1983)

Na tropach Bartka (1982)

Niech cię odleci mara (1982)

Pensja pani Latter (1982)

Papkin - sztuka aktorska (1982)

Przygrywka (1982)

Filip z konopi (1981)

Bez miłości (1980)

Ciosy (1980)

Kłusownik (1980)

Miś (1980)

Kariera Nikodema Dyzmy (1980)

Doktor Murek (1979)

Gwiazdy poranne (1979)

Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz (1978)

Koty to dranie (1978)

Rodzina Połanieckich (1978)

Zmory (1978)

Zielona miłość (1978)

Granica (1977)

Lalka (1977)

Zezem (1976)

Parada oszustów (1976)

Ziemia obiecana (1975)

Klowni (1975)

Nie ma mocnych (1974)

Nie ma róży bez ognia (1974)

Pójdziesz ponad sadem (1974)

Wielkanoc (1974)

Nagrody i odznaczenia (1973)

Droga (1973)

Chłopi (1973)

Chłopi (1972)

Poślizg (1972)

Cierpienia wynalazcy (1972)

Kłopotliwy gość (1971)

Niebieskie jak Morze Czarne (1971)

Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (1971)

Najlepszy kolega (1970)

Jak zdobyć pieniądze, kobietę i sławę (1969)

Nowy (1969)

Piąta rano (1969)

Szkice warszawskie (1969)

Hrabina Cosel (1968)

Wilcze echa (1968)

Mistrz tańca (1968)

Katarynka (1967)

Ojciec (1967)

Stawka większa niż życie (1967)

Mąż pod łóżkiem (1967)

Człowiek, który zdemoralizował Hadleyburg (1967)

Komedia z pomyłek (1967)

Zbrodnia lorda Artura Savile'a (1967)

Don Gabriel (1966)

Piekło i niebo (1966)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa (1966)

Sposób bycia (1965)

Wózek (1965)

Nieznany (1964)

Naganiacz (1963)

Smarkula (1963)

Klub kawalerów (1962)

Wielka, większa i największa (1962)

Bitwa o Kozi Dwór (1961)

Historia żółtej ciżemki (1961)

Mąż swojej żony (1960)

Ostrożnie Yeti (1960)

Walet pikowy (1960)

Pan Soczewka w puszczy (1960)

Inspekcja pana Anatola (1959)

Tysiąc talarów (1959)

Orzeł (1958)

Pożegnania (1958)

Krzyż walecznych (1958)

Ewa chce spać (1957)

Kapelusz Pana Anatola (1957)

Wypad za miasto (1957)

Warszawska syrena (1956)

Godziny nadziei (1955)

Pod gwiazdą frygijską (1954)

Celuloza (1953)

Domek z kart (1953)

Warszawska premiera (1950)

Polskie drogi (1976)

Hrabina Cosel (1968)

Klub profesora Tutki (1966)

Przeklęte oko proroka (1984)

Proszę słonia (1978)

Wolna sobota (1977)

Gucio i Cezar (1976)

Złota wdówka (1969)

100 filmów z Wiesławem Gołasem (1995)

Dziewczyna z Mazur (1990)

Liczę na wasze grzechy (1963)

Jeremi Przybora (1990)