Adam Ferency

  • Data urodzenia: 05.10.1951
  • Znak ziodiaku: Waga
  • Wiek: 67 lat

Biografia:

Filmografia:

Na bank się uda (2019)

Zimna wojna (2018)

Stulecie Winnych (2018)

Miasto skarbów (2017)

Za niebieskimi drzwiami (2016)

Excentrycy, czyli po słonecznej stronie ulicy (2015)

Big Love (2012)

Warsaw Dark (2011)

1920 Bitwa Warszawska (2011)

80 milionów (2011)

Układ Warszawski (2011)

Etiuda o wolności (2010)

Mała matura 1947 (2010)

Piksele (2009)

Kierowca (2008)

Palimpsest (2006)

Jasminum (2006)

Dylematu 5 (2006)

Boża podszewka II (2005)

Niania (2005)

Kryminalni (2004)

Talki z resztą (2004)

Koniec wakacji (2003)

Pornografia (2003)

Eukaliptus (2001)

Marszałek Piłsudski (2001)

Enduro Bojz (2000)

Twarze i maski (2000)

Przeprowadzki (2000)

Izabela (2000)

Ogniem i mieczem (2000)

Fuks (1999)

Ogniem i mieczem (1999)

Operacja "Koza" (1999)

Torowisko (1999)

Złoto dezerterów (1998)

Ekstradycja 3 (1998)

Musisz żyć (1997)

Polowanie (1997)

Boża podszewka (1997)

Złotopolscy (1997)

Dzieci i ryby (1996)

Nocne graffiti (1996)

Kamień na kamieniu (1995)

Pułkownik Kwiatkowski (1995)

Diabelska edukacja (1994)

Rozmowa z człowiekiem z szafy (1993)

Bank nie z tej ziemi (1993)

Człowiek z... (1993)

Film pod strasznym tytułem (1992)

Kanalia (1990)

Pogrzeb kartofla (1990)

Pożegnanie jesieni (1990)

Jan Kiliński (1990)

Napoleon (1990)

Czarny wąwóz (1989)

Pięć minut przed gwizdkiem (1988)

Zmowa (1988)

Królewskie sny (1988)

Cyrk odjeżdża (1987)

Dondula (1987)

Opowiadanie wariackie (1987)

Sala nr 6 (1987)

Dorastanie (1987)

Weryfikacja (1986)

Zygfryd (1986)

Zmiennicy (1986)

Jezioro Bodeńskie (1985)

Rośliny trujące (1985)

Bez końca (1984)

O-bi, o-ba: Koniec cywilizacji (1984)

Wszystko powiem Lilce! (1984)

Zabawa w chowanego (1984)

111 dni letargu (1984)

Rozalka Olaboga (1984)

Nadzór (1983)

Planeta krawiec (1983)

Sensacje XX wieku (1983)

Matka Królów (1982)

Odwet (1982)

Przesłuchanie (1982)

Wigilia '81 (1982)

Człowiek z żelaza (1981)

Dziecinne pytania (1981)

Książę (1981)

Przypadek (1981)

Wierne blizny (1981)

Zderzenie (1981)

Gorączka (1980)

Ukryty w słońcu (1980)

Dom (1980)

Punkt widzenia (1980)

Wędrujący cień (1979)

Przyjaciele (1979)

Aktorzy prowincjonalni (1978)

Koty to dranie (1978)

Wsteczny bieg (1978)

Akcja pod Arsenałem (1977)

Zdjęcia próbne (1977)

Niedzielne dzieci (1976)

La La Poland (2018)

Piraci z Karaibów: Zemsta Salazara (2017)

Auta 3 (2017)

Paddington 2 (2017)

Bociany (2016)

Avengers: Czas Ultrona (2015)

Mały Książę (2015)

Errata do życiorysu. Zdzisław Maklakiewicz (2015)

Pachołki Rosji (2014)

Sarila (2013)

Avengers (2012)

Dino mama (2012)

Frankenweenie (2012)

Żółwik Sammy: W 50 lat dookoła świata (2010)

Miś Yogi (2010)

Kresy-Arkadia i piekło (2010)

Planeta 51 (2009)

Kiedyś w Afryce (2009)

Taśmy marca (2008)

Speed Racer (2008)

Opowieści z Narnii: Książę Kaspian (2008)

Tajemnica Rajskiego Wzgórza (2008)

Jestem synem ludobójcy (2008)

Simpsonowie: Wersja kinowa (2007)

Shrek Trzeci (2007)

Czy warto było tak żyć? (2007)

Wilcza 11. Telepatrzydło (2007)

Pan Sówka i fryzjer z Targówka (2007)

Auta (2006)

Skok przez płot (2006)

Happy wkręt (2006)

Dni, które wstrząsnęły Polską (2006)

The Imp (2006)

Zanim stąd odejdę, proszę was... (2006)

Był taki ktoś (2006)

Apteka Pod Orłem (2006)

Zebra z klasą (2005)

Czerwony Kapturek - Prawdziwa historia (2005)

Batman kontra Drakula (2005)

Ekspres polarny (2004)

7 krasnoludków - Historia prawdziwa (2004)

Legenda telewizji (2004)

Bionicle 2: Legendy Metru Nui (2004)

Z kroniki Auschwitz (2004)

Opowieść o Zbawicielu (2003)

Kariera i sumienie (2003)

Shrek 3-D (2003)

Świątynia pierwotnego zła (2003)

Shrek (2001)

W pustyni i w puszczy (2001)

Rudolf czerwononosy renifer i wyspa zaginionych zabawek (2001)

Odwrócona góra albo film pod strasznym tytułem (2000)

Rząd Polski 1939 - 1945 (2000)

Olinek Okrąglinek (1998)

Wielki Joe (1998)

To ja, Antoni... Szkic do portretu Antoniego Słonimskiego (1998)

Cios w plecy (1997)

Żydzi Warszawy (1997)

Ostatni rozdział (1997)

Kościół na Górze Syjon (1996)

Wallace i Gromit: Golenie owiec (1995)

Pociąg do wolności (1995)

Powstanie warszawskie 1944 (1994)

Na Hożej, Jasnej i Słonecznej... (1994)

Rycerz pierwszej damy (1994)

Siostro, moja siostro (1994)

I powiesz - Jestem (1994)

Hrabal (1993)

Okruchy dnia (1993)

I naprawdę nie wiedzieliśmy... (1993)

Życie za życie. Maksymilian Kolbe (1991)

Super Baloo (1990)

Gandahar (1988)

Na srebrnym globie (1987)

Gumisie (1985)

Był sobie człowiek (1978)

Ja, Klaudiusz (1976)

Piąty stadion (2012)

Ojciec Mateusz (2008)

Na Wspólnej (2003)

Gorący temat (2002)

M jak miłość (2000)

Świat według Kiepskich (1999)

Policjanci (1999)

Na dobre i na złe (1999)

Sukces... (1995)

Dookoła świata z Willim Fogiem (1981)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979)

07 zgłoś się (1976)

Polskie drogi (1976)

Szymon Majewski Show (2005)

Avant la bataille (1982)

Galeria: